Benodigdheden
1 kleine oranje pompoen
3 tomaten
1 teentje knoflook
1 tl venkelzaadjes
wat verkruimelde gedroogde rode pepertjes
2 el olijfolie
125 ml crème fraîche (naar smaak)
4 plakken Italiaanse rauwe ham (naar smaak)
Bereiding
Verwarm de oven tot 175°C. Snijd de pompoen in parten, haal de pitjes er uit. Snijd de tomaten in vieren. Sprenkel wat olie en venkelzaad over de tomaat en de pompoen. Zet 15 minuten in de oven. Haal uit de oven, haal de schil van de pompoenparten af en snijd de pompoen en de tomaat in stukken.
Snipper de knoflook en fruit, voeg 1 à 2 pepertjes naar smaak toe. Doe de pompoen- en tomaatstukken erbij en vul aan met zoveel water dat alles net onder staat. Laat de soep nu 10 minuten zachtjes koken en roer door. Proef en voeg eventueel chili, los geroerde crème fraîche en/of een plakje rauwe ham toe.
4 personen
Bron: ztrdg.nl