Pompoen- & bloemkoolsoep

pompoen-en-bloemkoolsoep

Benodigdheden

1 stengel prei
2 teentjes look
2 wortelen
300 g bloemkool
300 g pompoen
1200 ml groentebouillon
2 el geroosterde pompoenpitten
1 tl venkelzaad
1 laurierblad
2 takjes tijm
versgemalen peper – zout
1 scheutje olijfolie

Bereiding

Was en snijd de prei, wortel, bloemkool en pompoen in kleine blokjes. Hak de knoflook fijn.

Fruit de prei, knoflook en wortelen gedurende +- 5 min. in de olijfolie. Voeg de bloemkool en pompoen toe en laat een paar minuten stoven.

Blus met de bouillon, breng aan de kook en voeg er het venkelzaad, laurierblad en de tijm aan toe. Zet het vuur laag en kook afgedekt in +- 25 min. gaar.

Haal laurier en tijm eruit en mix de soep fijn. Voeg naar smaak peper en zout toe. Indien de soep te dik is, leng dan aan met wat water.

Serveren

Serveer met een scheutje kruidenolie en geroosterde pompoenpitten.

4 personen
Bron: njam.tv

Lees Interacties