Roosteren is dé manier om pompoen te bereiden. Daarna kun je er van alles mee maken, bijvoorbeeld soep.
Benodigdheden
1 pompoen
2 tenen knoflook
1 gedroogde chilipeper
1 tl gemalen komijn (djinten)
3 el olijfolie
1 l groentebouillon
150 g zachte geitenkaas
15 g koriander
Verder nodig
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil er af. Snijd het vruchtvlees in grove stukken en leg ze in de braadslee of ovenschaal.
Meng de geperste knoflook, de verkruimelde chilipeper en de komijn in een kommetje met de olie. Bestrijk de pompoen met het oliemengsel. Rooster de pompoen in ca. 30 minuten gaar in de oven en pureer de stukken daarna met de staafmixer. Verwarm de puree zachtjes in een ruime pan samen met de bouillon. Roer de soep door en breng het op smaak met (versgemalen) peper en zout.
Schep de soep in de kommen en verdeel de geitenkaas en de takjes koriander erover.
4 personen
Bron: Allerhande – Albert Heijn
Wat vind jij van dit recept?