Pittige pompoensoep met rode linzen en feta

Pittige pompoensoep met rode linzen en feta

Benodigdheden

1 kopje rode gedroogde linzen
1 kleine pompoen
1 ui
olijfolie
1 boullionblokje
gedroogde rode pepers (chiliflakes)
1 à 2 tl ras-el-hanout
125 g verse room
100 g feta
citroen
verse koriander

Bereiding

Laat de rode linzen een nachtje weken. Snij de pompoen in grove stukken. Schillen is niet nodig! Rooster de stukken, in een bakblik met olie, 30 minuten in het midden van de oven op 200°C. Snij ondertussen een uitje fijn en bak de ui glazig. Voeg een bouillonblokje, de geweekte rode linzen, de geroosterde pompoenstukken, 2 of meer rode pepertjes, 1 à 2 theelepels ras-el-hanout en een liter water toe. Breng het aan de kook en laat het 45 minuten pruttelen. Pureer de soep met een staafmixer. Dek de pan eventueel af met aluminiumfolie tegen spatten. Je kan de soep goed van te voren maken, een beetje laten afkoelen voor het pureren en voor het eten opwarmen. Garneer de soep met een schep crème fraîche, stukjes feta, gevijzelde rode peper en wat vers groen zoals koriander. Geef er partjes citroen bij, zodat ieder naar wens wat citroensap kan toevoegen.

4 personen
Bron:

Ook lekker!