Pittige pastinaaklinzensoep

pittige-pastinaaklinzensoep

Benodigdheden

1 kleine gerookte varkenskluif, enkele uren tot een nacht geweekt in koud water
olijfolie
1 ui, grof gesnipperd
400 g pastinaak, schoon geboend, in stukken
2 el rogan josh-currypasta
3 cm gemberwortel, geschild en gehakt
250 g rode linzen
1,6 l groentebouillon of water
vetvrije Griekse yoghurt
1 el muntblaadjes, in fijne reepjes

Chiliolie
3 el arachideolie
2 rode chilipepers, in dunne ringetjes
1 teen knoflook, in dunne plakjes

Bereiding

Begin met de varkenskluif, als je die gebruikt. Giet hem af en doe hem in een pan met koud water waarin hij onderstaat. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat 1½-2 uur zachtjes koken. Giet de kluif af en zet hem apart.

Giet voor de chiliolie de arachideolie in een pan en zet op laag vuur. Voeg de chilipeper en knoflook toe en verwarm 5 minuten. Zorg dat de knoflook niet verkleurt. Laat het mengsel trekken terwijl je de soep maakt. (Je kunt de olie eventueel voor gebruik zeven).

Verhit voor de soep een scheut olie in een grote pan en fruit de ui 5 minuten. Voeg de pastinaak, currypasta en gember toe en bak ze 5 minuten mee.

Kook de linzen samen met de bouillon of het water en de varkenskluif. Laat het geheel 30 minuten zachtjes koken, tot de linzen helemaal zacht zijn.

Verwijder het bot uit het vlees en doe het weg. Maal de soep glad. Doe het overgebleven vlees terug in de pan en laat alles heet worden.

Serveer de soep met een schep yoghurt, munt en chiliolie.

4-6 personen
Bron: Jamie Oliver

Lees Interacties