Paddenstoelensoep met toast & pesto

Benodigdheden

2 uien
olijfolie
1 bouillonblokje (kippen- of groente-)
½ bosje verse tijm
2 tenen knoflook
600 g gemengde paddenstoelen, schoongemaakt
100 ml room
1 tl truffelolie
peper en zout

Voor de pesto
50 g gepelde walnoten
1 teen knoflook
1 klein bosje platte peterselie
40 g geraspte parmezaanse kaas
100 ml olijfolie
wat sneetjes boerenbrood
boter

Bereiding

Pel en halveer de uien, snijd ze in dunne ringen en doe die met 2 eetlepels olijfolie in de pan. Verkruimel het bouillonblokje in de pan, voeg een snufje peper en zout toe, ris de blaadjes tijm af en knijp er met een knoflookpers de knoflook boven uit.

Bak de paddenstoelen kort op hoog vuur in 1 eetlepel olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de paddenstoelen bij de uien, houd 100 g apart om te garneren. Giet er 1 liter kokend water bij, leg het deksel op de pan en laat ongeveer 10 minuten koken.

Pureer de soep en 50 ml room met de staafmixer, breng eventueel nog op smaak met peper en zout en garneer met de rest van de room, de truffelolie en de paddenstoelen. Serveer met geroosterd boerenbrood of zuurdesembrood met walnootpesto.

Pureer daarvoor met de staafmixer 50 g gepelde walnoten, 1 teen knoflook, 1 klein bosje platte peterselie, 40 g geraspte parmezaanse kaas, 100 ml olijfolie en peper en zout tot een smeuïge pesto en doe een lepel bij de soep. Besmeer je brood met boter.

4 personen
Bron: Jamie Oliver

Lees Interacties