Mosselsoep

Mosselen met friet is zowat de Belgische klassieker bij uitstek, maar je kan de smakelijke weekdieren ook gebruiken voor een stevige soep.

Benodigdheden

2 kg mosselen
1 pakje kervel (diepvries)
4 winterwortelen (in plakjes)
4 preien (in ringen)
1 sjalot (of ui, gesnipperd)
2 dl droge witte wijn
8 dl visfond
2 el room
boter of olie
1 tl gemberpoeder
peper en zout

Bereiding

Snij de prei in ringen
Snij de winterwortelen in plakjes.
Snipper de sjalot.
Spoel de mosselen tot het water helder blijft. Laat ze op een hevig vuur openkoken, met de witte wijn. Zeef het kookvocht.
Roerbak de prei, de wortelen en de sjalot enkele minuten in 1 eetlepel hete boter of olie. Blus met het gezeefde kookvocht van de mosselen en de visfond. Kruid met gemberpoeder en laat 15 minuten zacht koken onder het deksel. Haal de mosselen uit hun schelp.
Roer, van het vuur af, de room door de soep en doe er de kervel bij. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Voeg de mosselen toe. Laat nog heel even goed doorwarmen.

4 Personen
Bron: Libelle Lekker

Lees Interacties