Mosselsoep met gember en koriander

Benodigdheden

1,5 kg mosselen
2 stengels groene selder (enkele selderblaadjes)
1 ui
2 el bloem
50 g boter
2 dl witbier
2 tl verse gember (geraspt)
2 el verse koriander (gehakt)
2 saffraandraadjes
peper & zout

Bereiding

Snij de ui en de selder in kleine stukjes. Doe de mosselen in water in de gootsteen met flink wat zout en laat ze weken. Spoel ze daarna één voor één af en maak ze schoon.
Doe de mosselen in de pot, kruid met peper. Zet het deksel op de pot en schud de mosselen geregeld. Haal de gare mosselen uit hun schelpen en giet het kookvocht door een fijne zeef.
Verhit de boter in een stoofpot en doe er de ui, de gember en de selder bij. Stoof ze glazig aan, tot de groentjes ‘glanzen’ en kruid bij met peper en zout. Doe er de bloem bij en laat even kleuren. Voeg er al roerend het gezeefde mosselvocht en 2 dl water bij. Laat doorkoken en mix goed. Doe er dan 2 dl witbier bij.
Vlak voor je dit gerecht serveert, voeg je nog een scheutje room en wat mosseltjes toe. Roer er vervolgens de gehakte koriander door.

4 personen
Bron: libelle-lekker.be

Lees Interacties