Mosselchowder

mosselchowder
De gouden smaak van deze chowder wordt versterkt door de gele tinten van mosselen, ras el hanout, citroen en saffraan. Deze mosselchowder is er een voor in je vaste repertoire.

Benodigdheden

2 aardappels, geschild, in blokjes van 2 cm
1½ el olijfolie
1 ui, fijngesneden
2 tenen knoflook, fijngesneden
2 plakken doorregen gerookt spek, fijngesneden
1 tl ras el hanout
1 kg panklare mosselen
175 ml witte wijn
250 ml slagroom
4 schijfjes snel ingemaakte citroen of 1 kwart ingemaakte citroen uit een pot, vruchtvlees en witte vlies verwijderd, schil fijngehakt
2 tomaten, zaadjes verwijderd, vruchtvlees fijngesneden
10 saffraandraadjes
1 el tijmblaadjes
1 el fijngesneden platte peterselie + extra blaadjes als garnering

Bereiding

Blancheer de aardappelblokjes 3 min. in een pan kokend water met zout. Giet ze af.

Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg ui, knoflook, spek en ras el hanout toe enbak alles 3-4 min. al roerend tot de ui glazig is. Doe de mosselen en de wijn in de pan, zet hetdeksel erop en laat de mosselen op hoog vuur 4 min. koken of tot de schelpen open zijn; gooi allenog gesloten schelpen weg. Schep de mosselen met een schuimspaan uit de pan en zet ze apart.

Doe de aardappelblokjes, room, ingemaakte citroenschil, tomaten, saffraan en tijm in de saus enlaat zachtjes 2-3 min. koken tot de aardappels gaar zijn. Breng op smaak met versgemalen zwartepeper en eventueel zeezout (de mosselen zijn misschien al zout genoeg). Roer de mosselen door de soep en laat ze in 1 min. weer warm worden.

Roer fijngesneden peterselie door de chowder en dien hem op bestrooid met extra peterselie.

4 personen
Bron: deliciousmagazine.nl
Recept: Valli Little
Foto Credits: Jeremy Simons, David Morgan, Dosia Brewer

Lees Interacties