Marokkaanse pompoensoep met kokosmelk

Marrokaanse pompoensoep met kokosmelk

Benodigdheden

1 ui
1 rode paprika
900 g pompoen
3 teentjes look
1 tl madras curry of kerriepoeder
1 tl gerookte paprika
1/2 tl komijn
1/2 tl cayenne peper
een snuifje kaneel
1/2 tl verse blaadjes tijm, fijngehakt of gedroogd
400 ml kokosmelk
600 ml bouillon
peper en zout
olijfolie
Eventueel extra om te serveren: feta, pistachenoten en granaatappelpitjes

Bereiding

Pel de ui en snij in blokjes (hoeft niet klein of fijn te zien aangezien de soep toch gemixt wordt).
Schil de pompoen, verwijder de zaden en snij in blokjes.
Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika en snij in blokjes.
Pel de look en hak fijn.
Verhit een kookpot met een goede scheut olijfolie.
Fruit hierin de ui aan.
Doe hierbij de blokjes pompoen, paprika, look + kruiden, roer om en laat even meebakken.
Blus met de kokosmelk en de bouillon. Breng aan de kook en laat de soep zachtjes sudderen voor ongeveer 25min tot de pompoen mooi gaar zijn.
Mix de soep. Vind je de soep iets te dik doe hierbij nog een beetje warm water en laat de soep nog even doorkoken.
Breng de soep eventueel nog extra op smaak met peper en zout.
Serveertip > serveer de soep met blokjes feta, pistachenoten en granaatappelpitjes

elienscuisine.be

Lees Interacties