Maaltijdsoep met curryballetjes

Benodigdheden

1 l magere bouillon
100 g kaflsvlees
1 el currypasta
1 sjalot
1 eiwit
½ bot jonge wortelen
1 zoete ui
½ peer
130 g krielaardappelen
1 bakje kerstomaten
1 bakje kleine witte champignons
1 teentje look
1 el olijfolie
tijm
laurier
cayennepeper
currypoeder
basilicum
dragon

Bereiding

Stoof de fijngesneden ui en de geperste look in de olijfolie. Voeg de grof gesneden aardappelen en wortelen toe. Blus met de bouillon.

Snij de champignons, de kerstomaatjes en een halve peer in stukken en voeg toe aan de soep. Kruid met peper, currypoeder en cayennepeper en laat sudderen.

Cutter het kalfsvlees fijn met de currypasta, sjalot en meng er het eiwit onder. Rol het gehakt tot balletjes en pocheer in water met tijm, laurier en peper.

Voeg de balletjes bij de soep en werk af met gehakte basilicum en dragon.

2 personen
Bron: Sofie Dumont

Lees Interacties