Lin­zen­soep met bleek­sel­de­rij

Benodigdheden

1 ui
2 stengels bleekselderij
400 g linzen
400 g kikkererwten
4 el olijfolie extra vierge met knoflook en chilipeper
2 tl gemalen kaneel
400 g tomatenblokjes
1 l groentebouillon
1 citroen
15 g koriander

Bereiding

Snipper de ui en snijd de bleekselderij in boogjes. Laat de linzen en kikkererwten uitlekken. Verhit de olie in een soeppan. Bak de ui, bleekselderij en kaneel 2 min. op laag vuur. Schep de linzen, kikkererwten en tomatenblokjes erdoor. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat 10 min. op laag vuur koken. Roer af en toe.
Pers 1/2 citroen uit en snijd de andere helft in 4 parten. Snijd de koriander fijn. Roer het sap door de soep. Pureer de soep grof met de staafmixer en verdeel over 4 kommen. Strooi de koriander erover. Serveer met de parten citroen.
Lekker met geroosterde pitabroodjes.

Bewaartip

Je kunt de soep 1 dag van te voren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm op laag vuur en serveer.

4 personen
Bron: ah.nl

Lees Interacties