Kruidige pompoensoep met gerookte kip en pancetta

Kruidige pompoensoep met gerookte kip en pancetta

Benodigdheden

1 kleine pompoen, type butternut
2 wortelen
1 stengel prei
1 stengel witte selder
1 ui
1 bol knoflook
½ rode chilipeper
verse koriander
1 kruidentuiltje (peterseliestengel, tijm, laurier)
2 laurierblaadjes
1 kl gemberpoeder
1 kl komijnpoeder
120 g gerookte kipfilet
12 plakjes pancetta
1,5 l kippenbouillon
50 g pompoenpitten
olijfolie
peper en zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de pompoen en maak schoon. Snij het vruchtvlees in grove stukken en schik ze op een bakplaat. Besprenkel met olijfolie, kruid met het gember- en komijnpoeder en breng verder op smaak met peper en zout. Snij de bol look dwars door en schik tussen de stukjes pompoen. Gaar de stukjes pompoen 40 minuten in de oven.

Maak de prei en de selder schoon en snij in grove stukken. Pel de ui, schil de wortelen en snij eveneens in grove stukken. Zet een pan op het vuur met wat olijfolie en stoof de groenten glazig. Haal de bakplaat uit de oven en voeg de gare pompoen bij de groenten. Giet de kippenbouillon erbij, voeg het kruidentuiltje toe en kook alles gaar in zo’n 20 minuten.

Verwijder de kruiden en mix tot een gladde soep. Bak de plakjes pancetta krokant in een pannetje met anti-aanbaklaag. Rooster de pompoenpitten kort in de pan.

Verdeel de soep over kommen en werk verder af met enkele plakjes gerookte kip, pancetta en de geroosterde pompoenpitten.

6 personen
Bron: libelle-lekker.be

Lees Interacties