Knolseldersoep met worstenbroodjes

knolseldersoep-met-worstenbroodjes

Benodigdheden

1 knolselder
2 aardappelen
2 uien
2 preiwitten
2 l kippenbouillon
1 kl gedroogde tijm
300 g gehakt
2 kl komijnzaden
½ kl paprikapoeder
1 eidooier
1 ei
2 tenen knoflook
4 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
3 beschuiten
2 el gehakt peterselie
100 ml room
boter
peper
zout

Bereiding

Schil de knolselder en de aardappelen, snij ze in kleine blokjes. Snipper de ui, snij de prei in ringen. Fruit alle groenten in boter.

Blus met de bouillon en kruid met peper, zout en tijm. Laat de soep 20 minuten zachtjes pruttelen. Mix fijn.

Verwarm de oven voor op 190°C. Meng het gehakt met 1 kl komijn, paprikapoeder, 1 geperst teentje knoflook en de eidooier. Kneed 4 worstjes. Leg midden op elk velletje bladerdeeg een worstje en sla het deeg erover. Druk de randjes dicht met een vork. Bestrijk de bovenkanten met losgeklopt ei en bestrooi met de rest van de komijn. Bak 15 à 20 minuten op bakpapier.

Verkruimel de beschuiten, meng met de peterselie en pers er een teentje knoflook bij. Bak de kruimels krokant en laat uitlekken op keukenpapier.

Warm de soep weer op en voeg de room toe. Laat niet koken. Verdeel over kommetjes en bestrooi met de crumble. Serveer met een worstenbroodje.

4 personen
Bron: libelle-lekker.be

Lees Interacties