Erwtensoep uit Altamura van Jamie Oliver

erwtensoep-uit-altamura

Benodigdheden

olijfolie
2 middelgrote uien, gepeld en fijngehakt
4 flinke handenvol vers gedopte erwten
1 l kippenbouillon
250 g gedroogde spaghetti, in stukjes van ca. 2½ cm gebroken
desgewenst: verse munt, basilicum en rozemarijn, 1 takje van elk
extra vierge olijfolie
een klein handje verse bladpeterselie, gehakt

Bereiding

Giet een flinke scheut olijfolie in een pan, doe de uitjes erbij en laat die 10 minuten op laag vuur bakken. Doe de erwten en de kippenbouillon erbij, laat ze aan de kook komen en een minuut of 10 pruttelen.

Breng een pan gezouten water aan de kook. Kook de stukjes spaghetti de helft van de tijd die op de verpakking staat aangegeven, giet ze af en doe ze bij de soep om verder gaar te koken.

Het is handig om de takjes kruiden bij elkaar te binden voor je ze in de soep gooit, zodat je ze er voor het serveren makkelijk weer uit kunt vissen.

Proef de soep als de stukjes pasta gaar zijn en breng hem op smaak met peper en zout. Verdeel de erwtensoep over de kommen, sprenkel er wat olijfolie over en strooi er peterselie op.

4 personen
Bron: Jamie Oliver

Kookboek

1001004002605794Het recept ‘Jamie Oliver: erwtensoep uit Altamura’ is afkomstig uit het kookboek:
Jamie’s Italië van Jamie Oliver

Geen politiek, geen ideologische kruistochten – Jamie’s boek gaat simpelweg over het land dat de grootste inspiratiebron is geweest in zijn culinaire carrière. Jamie’s Italië is het verslag van Jamie’s rondreis door Italië en zijn ontmoetingen met Italianen van alle leeftijden. Daarnaast is het een verzameling authentieke gerechten. Een boek over de bijzondere smaak van Italië en de passie van de Italianen, voor iedereen die van heerlijk eten houdt dat met liefde bereid is. Alsof je op vakantie gaat in je keuken… dat moet Jamie’s Italië zijn!

Bestel dit kookboek nu op Bol.com.

Lees Interacties

Geef een reactie