Hol­land­se groen­te­soep met vis­bal­le­tjes

Hol­land­se groen­te­soep met vis­bal­le­tjes

Benodigdheden

300 g scholfilet
1 el groene pesto
1 el maizena
30 g mini salade croutonmix zontomaat/olijf
1½ l water
3 kippenbouillontabletten
150 g krulvermicelli
1 kleine bloemkool
350 g boerensoepgroente

Bereiding

Snijd de vis in stukken. Doe de vis met de pesto in de keukenmachine en maal fijn. Doe de vis met pesto in een kom en meng de maizena en croutonmix erdoor. Draai er met natte handen soepballetjes van.
Breng het water met de bouillontabletten aan de kook. Voeg de vermicelli toe en kook 2 min.
Verdeel ondertussen de bloemkool in kleine roosjes. Voeg samen met de visballetjes en soepgroente toe aan de bouillon. Laat 6 min. zachtjes koken totdat de balletjes gaar en de groenten beetgaar zijn. Lekker met stevig vloerbrood.

4 personen
Bron:

Lees Interacties