Heldere aspergesoep met dumplings

Benodigdheden

500 g witte asperges, in stukjes
500 g groene asperges, in stukjes
1 l groentebouillon 1 l
1 kl gember (geraspt) 1 kl
1 kl sinaasappelschil, geraspt, naar smaak
verse dragon
witte peper
zout
500 g wit brood
1 sjalot, gesnipperd
175 ml melk
1 ei
50 g gekookte ham, fijngesnipperd
nootmuskaat
griesmeel

Bereiding

Schil de witte asperges met een dunschiller en verwijder de harde onderkant. Verse groene asperges hoeft u niet te schillen, verwijder alleen de harde onderkant. Snij ze schuin in stukjes van ± 2 cm. Snij de korsten van het brood en snij het in blokjes. Snipper de sjalot. Snipper de ham zeer fijn. Rasp de sinaasappelschil.

Warm de melk op in een pannetje en vermeng met de sjalot, het brood en het losgeklopte ei. Voeg wat griesmeel toe als het mengsel te vloeibaar is. Kruid met zout en nootmuskaat.
Meng de ham door het broodmengsel. Rol kleine balletjes van het deeg en pocheer ze 10 minuten in gezouten water. Haal ze met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken.

Breng de bouillon aan de kook met een snuifje zout. Doe er de witte asperges bij en laat 5 minuten koken. Voeg de groene asperges toe en laat nog 3 tot 4 minuten verder garen. Kruid bij met zout en witte peper. Schep de soep in warme kommetjes en voeg de deegballetjes toe. Bestrooi naar smaak met gember en geraspte sinaasappelschil.
Werk af met verse dragon.

4 personen
Bron: libelle-lekker.be

Lees Interacties