Groene aspergesoep

Benodigdheden

100 g gerookte kipfilets, in reepjes
1 bussel groene asperge
2 lente-uitjes, in ringetjes
1 ui, fijngesnipperd
1 teentje knoflook, fijngesnipperd
2 eieren, hardgekookt
800 ml groentebouillon
100 ml lichte room
1 klontje boter
1 kruidentuiltje, tijm, laurier, peterseliestengels
peper en zout

Bereiding

Spoel de asperges. Verwijder het houterige stukje onderaan. Snij de asperges in stukjes van 2 cm.
Fruit de ui met de knoflook glazig in de boter. Doe er het wit van de lente-uitjes en de asperges bij. Roerbak enkele minuten.
Blus de groenten met de bouillon. Hang er het kruidentuiltje bij en breng aan de kook. Laat 10 minuten op een zacht vuurtje pruttelen.
Schep het kruidentuiltje eruit. Voeg de room toe en pureer de soep met de staafmixer.
Pel de hardgekookte eieren en plet ze.
Doe de kippenreepjes en het groen van de lente-uitjes bij de soep. Breng op smaak met peper en zout. Laat nog even doorwarmen.
Verdeel de soep over de borden en werk af met de eikruimels.

4 personen
Bron: 15gram.be

Lees Interacties