Groene aspergesoep met basilicum

Groene aspergesoep met basilicum

Benodigdheden

400 g zalmfilet
500 g groene asperges
200 g doperwt
1 sjalot
1 teentje knoflook
2 bosjes basilicum
250 ml witte wijn
750 ml groentebouillon
100 ml room
2 el boter
peper & zout

Bereiding

Spoel de asperges, breek het uiteinde eraf en snij in stukjes van 2 cm. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Fruit alle groenten kort in boter, maar hou een handvol erwtjes apart.
Blus met de wijn en de groentebouillon en laat 10 minuten koken. Doe er het basilicum bij (hou enkele blaadjes apart voor de afwerking) en mix.
Snij de zalm in blokjes en doe ’m samen met de overgehouden erwtjes bij de soep. Laat tot het kookpunt komen en neem van het vuur af. Roer er de room door en breng op smaak met peper en zout. Garneer met basilicum.

4 personen
Bron: libelle-lekker.be

Lees Interacties