Groen lentesoepje

Benodigdheden

1 kleine broccoli
3 lente-uien
1 teen knoflook
1 kleine courgette
1 kleine aardappel
1 handvol basilicum (blaadjes)
tuinkruiden (naar keuze voor de afwerking)
200 ml room
1½ l kippenbouillon
boter
peper
zout

Bereiding

Spoel de broccoli, snij in roosjes. Maak de lente-uitjes schoon, snij ze fijn. Pel en snipper de knoflook. Spoel de courgette en snij ze in blokjes. Schil de aardappel en snij in blokjes.
Stoof de groenten 5 à 10 minuten aan in een soeppan met een klontje boter. Overgiet met de bouillon. Breng aan de kook en laat 10 à 15 minuten sudderen, tot de groenten zacht zijn. Haal de pan van het vuur.
Giet de room bij de soep en doe er het basilicum bij (hou een paar blaadjes apart voor de afwerking). Mix tot een fluwelige soep. Kruid met peper en zout. Zet nog 5 minuten op het vuur om door te warmen, maar laat niet meer koken.
Verdeel de soep over kommetjes en werk af met versgemalen zwarte peper en wat basilicumblaadjes en eventueel ook andere tuinkruiden naar keuze.

6 personen
Bron: libelle-lekker.be

Lees Interacties