Bloemkoolsoep met saffraan van Gordon Ramsay

bloemkoolsoep-met-saffraan

Benodigdheden

500 ml kippenbouillon of groentebouillon
500 ml melk
enkele saffraandraadjes
1 grote bloemkool, in roosjes verdeeld
25 g boter
2 el gehakte peterselie
olijfolie, voor het besprenkelen

Bereiding

Schenk de bouillon en melk in een grote steelpan en voeg de helft van de saffraan plus een mespuntje zout toe. Breng alles aan de kook, voeg de bloemkoolroosjes toe en zet het vuur laag. Laat de bloem kool in 5-8 minuten gaar worden.

Schep met een schuimspaan een vierde van de bloemkoolroosjes uit de pan en zet ze apart. Mix de rest in een blender met wat kookvocht tot een gladde puree (dit moet misschien in twee porties).
Doe de puree weer in de pan en voeg genoeg kookvocht toe om een smeuïge soep te krijgen. Voeg de rest van de saffraan toe en verhit de soep; voeg zout en peper naar smaak toe. Roer er nog wat kookvocht door als de soep te dik is.

Smelt de boter en sauteer de bewaarde bloemkoolroosjes in enkele minuten goudbruin. Roer de helft van de peterselie erdoor en bak die even mee.
Verdeel de bloemkoolroosjes over vier soepkommen en schenk de soep erop. Sprenkel er wat olijfolie over, bestrooi de soep met het restant peterselie en maal er peper over. Serveer hem meteen.

4 personen
Bron: Gordon Ramsay

Kookboek

9789021539904Het recept ‘Bloemkoolsoep met saffraan’ is afkomstig uit het kookboek: Ramsay’s beste menu’s van Gordon Ramsay

Als kostelijke aanvulling op Ramsays beste restaurant de nieuwe tv-serie van topkok Gordon Ramasy bevat Ramsays Beste Menus zijn favoriete internationale keukens, met Italiaanse, Franse, Spaanse, mediterrane, Britse, Chinese, Thaise, Zuidoost-Aziatische, Indiase, Marokkaanse, Mexicaanse en gerechten uit het Midden-Oosten. Ramsay presenteert de door hem meest gewaardeerde menus uit deze keukens, samen met een selectie seizoensmenus die zijn gebaseerd op diverse culinaire stijlen. Elk van de 52 menus bestaat uit een voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht.

Bestel dit kookboek bij Bol.com.

Lees Interacties