Deze geroosterde butternut & kokosnootsoep is afgewerkt met geitenyoghurt. Als je veganist bent kun je dit gewoon weglaten of vervangen door een veganistisch alternatief.
Benodigdheden
1 butternut squash of Hokkaido pompoen
400 ml kokosmelk
240 ml kokend water
1 takje verse rozemarijn (hou 1/2 apart voor het serveren)
1-2 cm verse gember, geschild en geraspt
2 el appelazijn
zeezout en versgemalen zwarte peper, naar smaak
Voor de geitenyoghurt
150 g zachte geitenkaas
4 el yoghurt naar keuze
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C.
Verdeel de butternut in de helft met een scherp mes en verwijder de zaadlijsten met een lepel. Leg beide helften op een bakplaat, met de snijkant naar beneden. Bak in de oven gedurende 25-40 minuten (afhankelijk van de grootte). De helften zijn klaar wanneer de schil lichtbruin kleurt. Bereid de geiten yoghurt door alle ingrediënten samen te mengen in een kleine kom. Verwijder de butternut uit de oven, laat afkoelen voor een paar minuten. Schep het vruchtvlees eruit en doe dit in een keukenmachine of blender samen met de rest van de ingrediënten. Meng op hoge snelheid tot je een volledig glad mengsel bekomt. Voeg indien nodig extra water toe. Breng op smaak met peper en zout. Serveer in kommen met een schepje geitenyoghurt en wat vers gemalen zwarte peper.
4 personen
Bron: greenkitchenstories.com