Gele paprikasoep met mascarpone

gele-paprikasoep

Benodigdheden

8 gele paprika’s
2 knoflookteentjes
1 ui
1 l kippenbouillon
60 g pesto
200 g mascarpone kaas
15 g verse tijm
verse basilicum
15 ml olijfolie
peper & zeezout

Bereiding

Pel de ui en hak hem grof. Halveer de paprika’s, verwijder zaadjes en zaadlijsten en snij het vruchtvlees in blokjes. Pel de teentjes look en hak ze grof.
Stoof alles 10 min in hete olijfolie. doe er de kippenbouillon bij en gehakte tijm. Breng op smaak met peper en zout en laat koken tot de paprika’s gaar zijn. Mix de soep met de mascarpone tot een gladde soep. Roer er 4 el pesto door en laat nog even doorwarmen. Werk af met fijngesneden basilicumblaadjes en breng op smaak met cayennepeper.

Tip

voor een gladde soep liever eerst de paprika’s ontvellen.

4 personen

Lees Interacties