Gele courgettesoep met pijnboompitten en tijm

Gele courgettesoep met pijnboompitten en tijm

Benodigdheden

750 g gele courgettes (ongeveer 3 stuks)
2 laurierblaadjes
0,5 el verse tijm blaadjes
75 g pijnboompitten
1,2 l warme bouillon
1 kleine ui
1 teentje knoflook
olijfolie, zout & peper

Bereiding

Rooster in een droge pan je pijnboompitten goudbruin. Snipper ondertussen je ui en knoflook. Snijd je gele courgettes in gelijkmatige blokjes.
Verhit wat olie in een soeppan en fruit de ui. Voeg na 2 minuten de knoflook, laurier en tijm toe en fruit het geheel tot de ui transparant is.
Zodra de ui gefruit is, kun je de courgette en pijnboompitten toevoegen. Even een half minuutje omscheppen en de bouillon kan er bij.
Breng het geheel aan de kook, zet het vuur lager en laat het ongeveer 20 minuten pruttelen.
De soep is nu bijna klaar, je hoeft hem alleen nog maar te pureren met een staafmixer of blender. Haal wel even de laurier eruit, voordat je daarmee begint!

4 personen
Bron: flyingfoodie.nl

Lees Interacties