Gazpacho van witte en groene asperges

Gazpacho van witte en goene asperges

Benodigdheden

1 bussel groene asperges
1 bussel witte asperges
50 g jonge spinazie
1 zachtgekookt ei
citroensap
3 dl kippenbouillon
1 dl melk
1 dl volle melk
peper & zout

Bereiding

Snij de groene asperges in grove stukken. Maak de witte asperges schoon en verwijder het harde gedeelte.
Blancheer de groene asperges samen met de jonge spinazie en spoel onder ijskoud water.
Mix de groene asperges en spinazie fijn, samen met de kippenbouillon, het zachtgekookte ei en 1 dl melk. Breng op smaak met zout en peper, en wat citroensap.
Kook de witte asperges beetgaar. Snij ze in stukken. Giet de koude soep in borden en werk af met witte asperges. Mix de volle melk met de staafmixer op hoge snelheid, tot er een schuimkraag ontstaat. Schep voor het serveren wat melkschuim op de soep.

4 personen
Bron: libelle-lekker.be

Lees Interacties

Geef een reactie