Gaz­pa­cho met ge­gril­de pa­pri­ka

Gaz­pa­cho met ge­gril­de pa­pri­ka

Benodigdheden

3 plakken boule beurre
1 teen knoflook
½ tl gemalen komijn (djinten)
4 el olijfolie
1 komkommer
1 groene paprika
1 ui
700 g tomato frito
295 g gegrilde paprika’s
2 el rodewijnazijn
2 tl tabasco

Bereiding

Snijd 3 dikke plakken van het brood en verwijder de korst. Doe het brood in een kom. Snijd de knoflook fijn en voeg deze met de komijn en olie toe.

Schil de komkommer, snijd in stukken van 4 cm en doe in de blender (voor een fijne soep) of de keukenmachine (voor een grovere soep). Snijd de groene paprika in blokjes en snipper de ui. Voeg de helft van de groene paprika, de helft van de ui, de tomato frito en de gegrilde paprika’s met vocht toe.

Pureer ca. 2 min. tot een vloeibare massa. Voeg de azijn en het brood toe en pureer nog 1 min. Verdun de soep eventueel met een beetje water.

Breng op smaak met tabasco en zout. Laat de soep minimaal 1 uur koud worden in de koelkast. Serveer de soep met de rest van het brood, de groene paprika en de ui in bakjes erbij.

4 personen
Bron:

Ook lekker!