Courgette-erwtensoep met pesto

courgette-erwtensoep-met-pesto

Benodigdheden

1 el olijfolie
1 ui, grof gehakt
2 stengels bleekselderij, grof gehakt
6 middelgrote, stevige courgettes
1,5 liter hete groentebouillon
4 el pesto
300 g diepgevroren erwten
versgemalen peper, naar smaak

Bereiding

Verhit de olie in een grote pan met deksel op een laag vuur. Voeg de uien toe en bak zachtjes voor ongeveer vijf minuten. Voeg de selderij en courgette toe en kook nog eens vijf minuten. Voeg de hete bouillon toe en breng aan de kook, laat sudderen gedurende 10 minuten. Voeg nu de erwten en pesto toe en zet het vuur uit. Kook de erwtjes in de soep, ongeveer vijf minuten en mix fluwelig glad met een staafmixer of blender.

Serveren

Kruid pas op het allerlaatst en dien op met deze snel gemaakt croutons: neem boerenbrood van een dag of twee oud en besprenkel met een beetje olijfolie (niet veel, ongeveer 1 theelepel voor elke 20 g van het brood). Schik de blokjes op een bakplaat en zet ze in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 7-8 minuten, of tot ze goudbruin en krokant zijn. Knoflook-of basilicum olijfolie zijn perfect voor deze croutons.

4 personen
Bron: kelliesfoodtoglow.com

Lees Interacties