Clam chowder

Clam chowder of kokkelsoep – een romige, hartverwarmende kom soep met decadent veel kokkels, ideaal voedsel voor een regenachtige avond.

Clam chowder

Benodigdheden

4 lente-uitjes, fijngesneden
1 teen look, fijn geplet
1 courgette, in kleine stukjes gesneden
4 aardappeltjes, in kleine stukjes gesneden
150 g kastanjechampignons, in kleine stukjes gesneden
1 tl kurkuma
½ tl gedroogde chilivlokken
½ l melk
100 ml room
bicarbonaat
1 sjalot, versnipperd
1 kg kokkels, gewassen

Bereiding

Stoof in een grote pot de lente-uitjes aan op een zacht vuur. Zet het vuur wat hoger en voeg de aardappelstukjes en de look toe. Roerbak ongeveer 2 minuten en zorg ervoor dat de look niet verkleurd. Laat nu ook de spekblokjes meebakken en voeg na nog eens 2 minuten de champignons en courgette toe. Besprenkel het geheel met een theelepel kurkuma en een snuifje chilivlokken. Voeg een heel klein beetje bicarbonaat toe, zo gaat de melk straks niet schiften. Kruid met peper en zout en zet het geheel net onder met de melk en de room. Zet het deksel op de pan en laat ongeveer 10 minuten, of tot de aardappelstukjes gaar zijn, zachtjes koken.

Ondertussen verwarm je een andere grote pot op een hoog vuur. Stoof in wat olie het versnipperde sjalotje aan en voeg de gewassen kokkels toe. Roer even om en zet het deksel op de pan. Schud de kokkels na een goede minuut even om. En verwijder ze van het vuur van zodra de schelpen open zijn. Giet de kokkels af en vang het vocht op. Hou de schelpen warm in de pot en meng ondertussen het kookvocht door de chowder. Laat nog even pruttelen zodat alle smaken goed kunnen blenden en die op met de kokkels.

Voor een decadente portie voor 2 personen.
Bron: thursdaydinners.com

Lees Interacties