Citroensoep met kip en pasta

Citroensoep met kip en pasta

Benodigdheden

1 l kippenbouillon
300 g kipfilet
65 g Griekse pasta (druppelvormige pasta, ook wel Orzo genoemd)
2 sjalotten
2 stengels bleekselder
1 wortel
sap van 2 citroenen
100 ml room
1 bundeltje bieslook
olijfolie
peper & zout

Bereiding

Was de groenten en snijd in grote stukken. Warm de olijfolie op in een grote pan. Voeg de gesneden sjalotten, de wortel, de bleekselderij en de volledige kipfilet toe en stoof ze 4 minuten op een laag vuur. Roer regelmatig.
Rasp de citroenen en pers het sap uit de citroen. Voeg de citroenrasp en de helft van het citroensap samen met de kippenbouillon toe aan de groenten. Breng het geheel op een laag vuur langzaam aan de kook en laat het 15 minuten zachtjes koken.
Haal de kip met een schuimspaan uit de soep, verdeel in stukjes en houd warm. Zeef de soep. Zet de bouillon terug op het vuur en voeg de ongekookte pasta toe. Laat, volgens het aantal minuten op de verpakking, meekoken.
Voeg de kip weer toe en laat even warmen tot net aan het kookpunt. Breng de soep op smaak met het resterende citroensap, room, zout en peper. Voeg net voor het serveren fijngesneden bieslook toe.

Afwerking

Voor een veggie versie kan de kip door quornfilet worden vervangen. Dit is een snelle versie van de citroensoep met kip. Heb je meer tijd, dan gebruik je een hele soepkip, maar dan moet het aantal gram van de ingrediënten verdubbeld worden. Het kookproces is dan minstens 1 uur.

4 personen
Bron: njam.tv

Lees Interacties