Chi­ne­se mie­soep met kip

Benodigdheden

1 pak Chines, eiermie
2 tenen knoflook
1 zakje bosuitjes
2 el wokolie
1 tl gemberpoeder
1 schaal kipfiletblokjes
1 zak oosterse wokgroente
3 kippenbouillontabletten
2 el zoete sojasaus (ketjap manis)

Bereiding

Mie koken volgens aanwijzingen op verpakking. Knoflook pellen en fijnsnijden. Bosui in ringetjes snijden. Olie in wok verhitten. Hierin knoflook met gember 2 min. bakken. Kip toevoegen en 2 min. omscheppend meebakken. Wokgroenten toevoegen en 2 min. omscheppend meebakken. 2 l kokend water en verkruimelde kippenbouillontabletten toevoegen en alles aan de kook brengen. Mie en sojasaus toevoegen en soep goed doorwarmen. Soep over 4 diepe borden verdelen en met bosui bestrooien.

4 personen
Bron: ah.be

Lees Interacties