Chi­ne­se kip­pen­soep met spi­na­zie

Benodigdheden

5 cm verse gemberwortel
2-3 el sesamolie
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1 bakje kastanjechampignons, in plakjes
3 kippenbouillontabletten
3-4 el sojasaus
250 g kipfilet, in stukjes
4 mienestjes
1 zak panklare spinazie

Bereiding

Schil de gember en snijd hem in dunne reepjes. Verhit de olie in een soeppan en bak de knoflook en gember tot ze geuren. Voeg de champignons toe en bak ze in 2-3 minuten gaar. Verkruimel de bouillontabletten boven de pan, schenk er 1 liter water bij en breng dit aan de kook. Voeg de sojasaus, de kip en de mie toe en laat de soep nog 8-10 minuten zachtjes koken tot de kip en mie nét gaar zijn. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe en laat deze al roerend slinken. Breng de soep op smaak met peper en nog wat sojasaus en serveer hem in diepe borden of kommen.

4 personen
Bron: ah.be

Lees Interacties