Champignonsoep met krokante pancetta en waterkers

Champignonsoep met krokante pancetta en waterkers

Benodigdheden

800 g gemengde champignon (+ extra om af te werken )
100 g pancetta, dungesneden, in kleine stukjes
½ zoete ui
2 el verse tijm
waterkersbosje
100 g kastanjes, gekookt en grof gehakt
1 l runderbouillon
120 ml room
olijfolie
peper en zout

Bereiding

Veeg de champignons met een stuk keukenpapier schoon. Hak grof. Snipper de ui fijn.
Verwarm een scheutje olijfolie in een ruime pan en fruit de ui 5 minuten op een matig vuur. Voeg de champignons toe (hou een beetje apart voor de afwerking) en bak ze al omscheppend enkele minuten mee. Voeg de tijm en kastanjes toe en schep alles goed om. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat de soep 15 minuten sudderen.
Mix de soep glad. Meng er de room door en breng op smaak met peper en zout.
Bak de pancetta in een droge koekenpan in enkele minuten goudbruin. Laat uitlekken op een stuk keukenpapier. Bak de resterende champignons goudbruin. Kruid met peper en zout.
Schep de soep in diepe borden of kommen. Verdeel er de gebakken champignons, pancetta en waterkers over.

Tip

Lekker met een stuk knapperig brood.

4 personen
Bron: libelle-lekker.be

Lees Interacties