Bouillabaisse

bouillabaise

Benodigdheden

150 g rode poonfilets, in stukken
150 g zeebarbeelfilets, in stukken
100 g zalmfilet, in stukken
8 scampi’s, schoongemaakt
4 langoustines
500 g mosselen
1 venkel, in ringen
2 tomaten, gepeld en in blokjes
1 ui, fijngesnipperd
4 teentjes knoflook, geperst
¼ chilipeper, ontpit en in fijne reepjes
1 el tomatenpuree
100 ml room
1 l visbouillon
1 el olijfolie
peper en zout

Bereiding

Fruit de ui, de look, de chilipeper en de venkel in een eetlepel olijfolie. Breng samen met de visbouillon aan de kook. Zet het vuur lager.
Doe er de tomatenpuree, tomatenblokjes en knoflook bij en roer om. Breng opnieuw aan de kook. Laat 45 minuten sudderen op een zacht vuurtje.
Doe er de rode poon, de zeebaars en de zalm bij en laat 5 minuten zachtjes sudderen. Voeg hierna de langoustines en scampis toe en laat kort verder garen. Roer zo weinig mogelijk in de bouillabaisse.
Kook ondertussen in een aparte pan de mosselen tot ze open gaan. Haal de mosselen uit het vocht en verwijder ze uit de schelp. Voeg het het kookvocht toe aan de bouillabaisse, samen met de mosselen. Voeg ook de room toe.
Kruid de soep af met peper en zout. Garneer met wat venkelgroen en serveer.

4 personen
Bron: 15gram.be

Lees Interacties