Bouillabaisse met kabeljauw

Bouillabaisse met kabeljauw

Benodigdheden

400 g kabeljauw, in blokjes
2 rode poonfilets, in stukken
4 tongfilets, in stukken
50 g grijze garnalen, gepeld
20 mosselen
12 tomaten, in blokjes
2 wortelen, in schijfjes
1 rode paprika, in blokjes
½ stengel bleekselderij, in boogjes
2 uien, fijngesnipperd
3 teentjes knoflook, geperst
4 el tomatenpuree
4 l visfumet
2 l kippenbouillon
1 el olijfolie
2 kl tijm
2 kl laurier
1 kl paprikapoeder
1 kl cayennepeper
peper en zout

Bereiding

Verhit wat olijfolie in een grote kookpot. Stoof hierin de wortelen, de paprika, de ui, de bleekselder en de knoflook. Doe er de tijm en de laurier bij. Voeg er op het einde de tomaten en de tomatenpuree aan toe en roer om.
Schenk de visfumet en de kippenbouillon bij de groenten en breng aan de kook. Laat 3 uur op een zacht vuur sudderen. Voeg er 10 minuten voor het einde nog wat peper, zout en cayennepeper naar smaak aan toe.
Zeef de soep en gooi de groenten weg. Verhoog het vuur en laat de bouillon opnieuw opwarmen, maar niet koken. Leg hierin de vis en laat garen. Leg er vlak voor het serveren de mosselen en garnalen in.

4 personen
Bron: 15gram.berecepten/bouillabaisse-met-kabeljauw” rel=”noopener” target=”_blank”>15gram.be

Lees Interacties