Bouillabaisse

bouillabaise

Benodigdheden

250 g kabeljauwfilets, in stukken
400 g scampi’s, gepeld en ontdarmd
1 kg mossel
2 uien, fijngesnipperd
4 teentjes knoflook, fijngesnipperd
1 venkel, in fijne plakjes
1 courgette, in blokjes
4 takjes selder, in boogjes
400 g tomaten, ontveld en in blokjes
250 ml witte wijn
500 ml visbouillon
1 el rode wijnazijn
1 el olijfolie
2 takjes dragon
1 plukje saffraandraadje
peper en zout

Bereiding

Fruit de uien glazig in olijfolie. Doe er de selder, de venkel en de courgette bij. Laat 1 minuut bakken. Blus met de wijn en de visbouillon. Doe er de saffraan bij en kruid met peper en zout. Laat 10 minuten zacht koken.
Spoel de mosselen in koud water, tot het water helder blijft. Doe ze met de knoflook in een diepe kookpan. Kruid met peper. Zet afgedekt, op een hevig vuur tot de schelpen open zijn. Zeef het kookvocht.
Doe het kookvocht van de mosselen en de tomaten bij de bouillon. Breng aan de kook. Leg er de scampi’s en de stukken kabeljauw bij. Laat 5 minuten onafgedekt sudderen tegen de kook aan.
Haal de mosselen uit hun schelp. Doe ze bij de bouillon. Kruid met peper en zout en breng op smaak met de wijnazijn.
Werk af met dragon. Serveer goed heet.

4 personen
Bron: 15gram.be

Lees Interacties