Bloe­de­ri­ge pom­poen­soep met kro­kan­te spook­hoofd­jes

Benodigdheden


1 pompoen
1 ui
2 tenen knoflook
4 sneetjes wit casinobrood
2 el olijfolie
1 liter warm water
2 groentebouillontabletten
75 ml tomatensap

Bereiding

Halveer de pompoen en verwijder de zaden en de draderige binnenkant met een lepel. Snijd de helften in parten en snijd het vruchtvlees ongeschild in blokjes. Snipper de ui, pers de knoflook en verwijder de korstjes van het brood.

Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook. Bak de pompoenblokjes op middelhoog vuur 5 min. mee. Voeg het warme water en de bouillontabletten toe. Breng de soep aan de kook en laat 15 min. koken. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en zout.

Rooster het brood in 2-3 min. goudbruin in een broodrooster. Snijd het brood in een eng figuurtje zoals een spookhoofdje. Schep de soep in de kommen. Serveer het geroosterde griezelbrood bij de soep. Voor een bloederig effect: schenk het tomatensap in een straaltje in de soep, maar roer niet.

4 personen
Bron: ah.be

Lees Interacties