Avocadosoep

Benodigdheden

2 rijpe avocado’s
2 uien
600 ml groentenbouillon
100 ml melk
klontje roomboter
1 citroen
2 eierdooiers
peper & zout

Bereiding

Kook 300 ml water.
Snipper de uien en fruit de uitjes op laag vuur met een klontje roomboter tot dat ze glazig worden.
Schenk het hete water bij de ui en voeg de bouillonblokjes toe, breng aan de kook en zet het vuur dan uit.
Snij de avocado doormidden, verwijder de pit en leg het vruchtvlees in een blender.
Schenk 300 ml koud water en 100 ml melk in de blender en mix het tot een glad geheel.
Giet het avocadosap in de pan en verwarm het al roerend voor ongeveer 10 minuten, maar laat het niet koken.
Snij intussen de citroen doormidden en knijp een helft uit boven een schaaltje, verwijder de pitjes, de andere helft van de citroen snijd je in plakjes.
Breek de eieren doormidden boven een ander schaaltje, giet de eierdooiers over in de schil zodat je alleen de dooiers overhoudt, leg ze in het schaaltje met de citroensap en gooi het eiwit weg.
Voeg een lepel van de soep toe aan de citroensap en eierdooiers, kluts alles goed en giet het dan bij de soep.
Roer de soep nog even goed door, proef en voeg naar smaak wat peper en zout toe.
Laat de soep niet opnieuw koken.
Serveer de soep met de plakjes citroen.

Wanneer is een avocado rijp?

Druk zachtjes op de schil van de avocado, als de schil lichtjes meegeeft is de avocado rijp voor je recept. Het vruchtvlees is dan boterzacht en de pit gaat er makkelijk uit. De bobbelige schil van de Hass avocado, deze avocado zie je meestal in de supermarkten liggen, kleurt zwart als hij rijp is.

2 personen

Lees Interacties