Avocadosoep met grijze garnalen

Benodigdheden

avocadosoep
2 komkommers
2 rijpe avocado’s
1 citroen (of limoen), uitgeperst
1 el Griekse yoghurt, ongezoet
cayennepeper
peper en zout

garnering
1 pruimtomaat ontzaad, in fijne stukjes gesneden
1 lente-ui in extra fijne ringen gesneden
1 el olijfolie extra vergine
50 g gepelde grijze garnalen

Bereiding

Schil de komkommers en verwijder de zaadlijsten. Houd ongeveer één kwart tot een tiende opzij voor de garnering. Snijd de komkommers in grove stukken.
Schil de avocado’s, verwijder de pit en hak in stukken. Bewaar opnieuw een klein kwartje voor de afwerking.
Doe de stukken komkommer en avocado in een blender met het citroensap en de yoghurt. Blend/mix grondig tot een smeuïg soepje. Voeg eventueel wat water toe indien je de soep te dik vindt.
Kruid de soep met cayennepeper, peper, zout en eventueel nog wat citroen- of limoensap. De smakenbalans juist krijgen is niet eenvoudig, werk dus voorzichtig en proef voldoende. Het soepje met fris en niet flauw smaken, zonder de fijne smaak van de komkommer en avocado te verliezen.
Neem de opzijgehouden stukken komkommer en avocado. Snijd in erg fijne stukjes en meng met de stukjes tomaat en lente-ui. Breng op smaak met wat olijfolie, peper en zout.
Serveer door op elk bord of in glaasjes een bodempje groentegarnering met enkele garnalen te leggen. Vul aan met de soep en leg bovenaan opnieuw wat groentjes en garnalen.

4 personen
Bron: recepten.be

Lees Interacties