Avocadosoep met bacon

Benodigdheden

2 rijpe avocado’s
1 ui
1 teentje knoflook
750 ml groente bouillon
1 el citroen- of limoensap
4 plakjes bacon/spek
snufje chilipoeder
snufje zout en peper

Bereiding

Snipper je ui en snij je knoflook fijn. Bak dit aan in wat olijfolie totdat de ui glazig is. Snij de avocado’s door de helft en verwijder de pit. Lepel het vruchtvlees eruit. Voeg de avocado toe aan je ui en knoflook. Bak dit eventjes kort mee. Voeg dan de bouillon toe en laat rustig even vijf minuten koken. Kook je soep niet te lang door want dan verlies je veel vitamines. Pureer de soep met een staafmixer. Bak wat bacon in een pan om door de soep te kunnen doen. Voeg op het laatst moment nog de citroen-/limoensap toe, een snufje chilipoeder naar smaak en een snufje zout en peper.

2 personen
Bron: lekkerensimpel.com

Lees Interacties