Aspergevelouté

Aspergevelouté

Benodigdheden

100 g zalm, gerookt
750 g witte asperges
1 prei, grof gesneden
2 uien, grof gehakt
1 l groentebouillon
150 ml room
1 klontje boter
2 el bieslook, fijngesnipperd
peper en zout

Bereiding

Schil de asperges en bewaar de schillen. Snijd ze in kleine schijfjes en houd de aspergepunten apart.
Kook de aspergeschillen in de groentenbouillon.
Stoof ondertussen de prei samen met de ui en de aspergeschijfjes aan in de boter.
Zeef de bouillon en giet ze bij de groenten. Laat 20 minuten sudderen op een zacht vuur.
Mix de soep fijn en kruid ze met peper en zout. Schenk er de room en de aspergepunten bij en breng opnieuw aan de kook.
Verdeel de soep over de glaasjes. Werk af met de bieslook.
Rijg de gerookte zalm op 4 saté-stokjes en verdeel ze over de kommetjes.

4 personen
Bron: 15gram.be

Lees Interacties