Aspergesoep met zalm

Benodigdheden

500 g witte asperges, geschild
700 ml kippenbouillon of 700 ml groentebouillon
100 g gerookte zalm, in dunne reepjes
1/4 citroen, geraspt
1/2 bosje dille (grof gehakt) of 1/2 bosje kervel (grof gehakt)
4 el crème fraîche

Bereiding

Snijd de onderste stukken van de geschilde asperges. Breng deze stukjes samen met de schillen in de bouillon aan de kook.
Laat circa 20 minuten trekken op een lage stand en giet door een fijne zeef. Vang de bouillon op en breng opnieuw aan de kook.
Snijd de geschilde asperges in kleine stukjes en houd de kopjes apart. Kook de stukjes asperge 5 minuten mee in de bouillon en voeg dan de kopjes toe. Kook nog 5 minuten en breng de bouillon op smaak met peper.
Verdeel de zalm, citroenrasp en kruiden over 4 voorverwarmde kommen en giet de bouillon met aspergestukjes erop. Serveer de aspergesoep met de crème fraîche. Lekker met reepjes geroosterd witbrood.

Wijnadvies

Een recept voor een verfijnde Bourgogne Chardonnay.

4 personen
Bron: boodschappen.nl

Lees Interacties

Geef een reactie