Aspergesoep met romanesco

Aspergesoep met romanesco

Benodigdheden

800 g witte asperge
4 groene asperges
1 romanesco
2 uien
1 preiwit
1,5 l groentebouillon
boter
peper & zout

Bereiding

Pel en snipper de uien. Spoel het preiwit en snij in flinterdunne ringen. Spoel de groene asperges, breek het harde uiteinde eraf en snij in dunne, schuine plakken. Maak de witte asperges schoon, schil ze en snij in stukken. Spoel de romanesco en verdeel in roosjes.

Stoof de ui aan in wat boter. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Leg er de witte en groene asperges, de romanesco en de prei bij. Laat 10 minuten op een zacht vuur koken.

Breng de soep op smaak met peper en zout. Roer om en verdeel over kommen.


4 personen
Bron: libelle-lekker.be

Lees Interacties