Aspergesoep met garnalen

Aspergesoep met garnalen

Benodigdheden

1,5 kg witte asperges
100 g garnalen
2 sneden toastbrood
750 ml groentebouillon
1 ui
125 ml room
2 takjes dragon
1 el citroensap
boter
peper & zout

Bereiding

Spoel de asperges, schil ze en breek de harde uiteinden af. Snij de asperges in stukken. Pel en snipper de ui.
Fruit de ui in de boter. Voeg de asperges toe en laat kort meebakken. Schenk er de bouillon bij en laat 10 tot 15 minuten koken.
Snij het brood in blokjes en bak ze knapperig in boter. Schep 1/3de van de asperges uit de soep en hou warm. Mix de soep. Roer er de room en de dragon door. Breng op smaak met peper, zout en citroensap.
Verdeel de soep over de borden en werk af met de stukjes asperges, garnalen en broodcroutons.

4 personen
Bron: libelle-lekker.be

Lees Interacties