Aspergeroomsoep met zalm

Aspergeroomsoep met zalm

Benodigdheden

150 g gerookte zalm, in reepjes
1 kg witte asperge, geschild
2 uien, grof gesneden
50 g croutons
2 l kippenbouillon
150 ml room
1 klontje boter
1 kruidentuiltje, tijm, laurier en peterselie
2 el krulpeterselie, fijngehakt
peper en zout

Bereiding

Breng de kippenbouillon aan de kook en laat de schillen van de asperges even meekoken.
Snijd het houterige stukje van de asperges weg en snijd de stengels in stukken.
Verhit de boter in een kookpot en fruit de uien glazig. Zeef de kippenbouillon en doe deze samen met de asperges en het kruidentuiltje in de pot. Laat 15 minuten afgedekt sudderen.
Schep het kruidentuiltje uit de soep en mix de soep met een staafmixer. Schenk er de room bij en kruid bij met peper en zout.
Verdeel de soep over de borden. Werk af met de zalmreepjes, de croutons en de peterselie en serveer.

4 personen
Bron: 15gram.be

Lees Interacties