Artisjoksoep met korianderolie en kaaswafels

Artisjoksoep met korianderolie en kaaswafels

Benodigdheden

Voor de kaaswafels
40 g geraspte parmezaanse kaas
Voor de soep
1 blik artisjokharten (400 g), uitgelekt
1 teen knoflook, fijngesneden
1 liter groentebouillon
50 ml witte wijn
125 ml zure room
peper en zout uit de molen

Voor de korianderolie
15 g koriander, grof gehakt
75 ml olijfolie
½ teen knoflook

Bereiding

Verwarm voor de kaaswafels de oven op 180°C. Verdeel de parmezaanse kaas in strepen van ca 12 cm lengte op een met bakplaat beklede bakplaat. Laat de kaas in de oven in 8-10 min smelten en goudbruin kleuren. Neem de wafels met een spatel direct van de bakplaat en leg ze warm op een deegroller of fles, zodat ze krullen. Laat afkoelen en bewaar tot gebruik in een luchtdichte doos.
Pureer voor de soep de artisjokharten samen met de knoflook en 250 ml warme bouillon met de staafmixer in een soeppan. Schenk de rest van de bouillon en de wijn erbij. Breng de soep aan de kook. Laat 15-20 min op laag vuur koken. Roer de zure room erdoor en breng op smaak met zout en peper. Laat de soep tot gebruik afgedekt staan. Pureer voor de korianderolie met een staafmixer de koriander met de olijfolie en knoflook. Verwarm de soep vlak voor het opdienen op laag vuur. Schep de soep in kleine kommetjes en druppel er wat van de korianderolie in. Hang aan elk kommetje een kaaswafel.

Tip

De soep is het lekkerst als je hem ruim van tevoren maakt, zodat dat de smaken goed op elkaar kunnen inwerken. Ook de kaaswafels en korianderolie kun je goed voorbereiden.


6 personen
Bron: elleeten.nl

Lees Interacties